Frankofoniaa?

Ranskan kielen taito voi olla sinunkin tiesi tähtiin. Euroopan johtava avaruusohjelman keskus on Ranskassa...

RANSKAA PUHUTAAN YMPÄRI MAAILMAA

Yli 200 miljoonaa ihmistä puhuu ranskaa viidessä maanosassa. Ranskankielinen maailma, frankofonia, kattaa 70 maata, ja ranska on englannin jälkeen toiseksi eniten opiskeltu vieras kieli. Ranskalla on ulkomailla laajin verkosto kulttuurilaitoksia, joissa pidetään ranskan kursseja yli 750 000 ihmiselle.

◊◊◊


MAAILMAA AVARTAVA KIELI

Ranska on Internetin kolmanneksi käytetyin kieli. Ranskan osaaminen antaa toisen näkökulman maailmaan, voit kommunikoida kaikkien maanosien ranskankielentaitoisten kanssa ja seurata suuria kansainvälisiä ranskankielisiä medioita:

TV5 Monde, France 24, Radio France Internationale

Tutustu

MATKAILUN KIELI

Ystäviä korkeilta paikoilta? Vaeltajia Aiguille du Midillä Ranskassa...

Ranskassa käy eniten matkailijoita maailmassa, yli 70 miljoonaa vierailijaa vuodessa. Matkailu Pariisissa ja kaikissa Ranskan maakunnissa on paljon kiintoisampaa, jos osaa ranskaa! Ranskan taito on hyödyllistä myös Afrikassa, Sveitsissä, Kanadassa, Monacossa, Seychelleillä…

◊◊◊

OPINNOT RANSKALAISESSA YLIOPISTOSSA

Ranskan kielen taito helpottaa opintoja arvostetuissa ranskalaisissa yliopistoissa sekä teknillisissä ja kauppakorkeakouluissa, jotka on luokiteltu maailman parhaimpien joukkoon Euroopassa ja jopa koko maailmassa. Ranskaa puhuvat opiskelijat voivat hakea Ranskan valtion apurahoja.

Opiskele

RANSKAA ON MUKAVA OPISKELLA

Ranskaa on helppo oppia. Sekä nuorille että aikuisille on olemassa monia erilaisia metodeja kielen hauskaan opiskeluun. Tason, jolla tulee toimeen jokapäiväisissä tilanteissa, saavuttaa nopeasti (taso B1).

◊◊◊

KIELI JONKA AVULLA OPPII MUITA KIELIÄ

Ranskan osaaminen auttaa oppimaan muita kieliä, erityisesti romaanisia kieliä (espanja, italia, portugali, romania), mutta myös englantia, koska yli puolet englannin sanastosta on sukua ranskalle.

Ymmärrä

RANSKAN KIELI TUO TÖITÄ

Ranskan kielen taito avaa ovia yrityksiin kaikkialla maailmassa ja kaikissa ranskankielisissä maissa (Ranska, Kanada, Sveitsi, Belgia ja monissa Afrikan maissa). Ranska on tärkeä maa maailmantaloudessa.  Se on viidenneksi suurin kauppamahti ja ulkomaisia investointeja sijoitetaan Ranskaan kolmanneksi eniten maailmassa.

◊◊◊

KULTTUURIN KIELI

Ranska on kulinarismin, muodin, teatterin, visuaalisen taiteen, musiikin, tanssin, urheilun ja arkkitehtuurin kansainvälinen kieli. Ranskankielentaitoinen voi lukea alkukielellä kirjallisuuden klassikoita ja tutustua chansonien maailmaan: Victor Hugo, Molière, Léopold Sédar Senghor, Jean-Paul Sartre, Le Clézio, Edith Piaf, Youssou N’Dour, Céline Dion…

◊◊◊
JE PARLE FRANÇAIS !

KANSAINVÄLISTEN SUHTEIDEN KIELI

Ranska on kansainvälisten suhteiden, rakkauden ja älyn kieli...

Ranska on kansainvälisten suhteiden, rakkauden ja älyn kieli...

Ranska on YK:n, Euroopan unionin, Unescon, Naton, Kansainvälisen olympiakomitean, Kansainvälisen Punaisen Ristin ja monien kansainvälisten organisaatioiden työkieli sekä virallinen kieli. Euroopan unionin toimielimet sijaitsevat kolmessa ranskankielisessä kaupungissa: Strasbourg, Bryssel ja Luxemburg.


◊◊◊


RAKKAUDEN JA ÄLYN KIELI

On ilo opiskella kaunista, rikasta ja melodista kieltä, jota kutsutaan usein rakkauden kieleksi. Ranska on myös analyyttinen, ajatusta strukturoiva kieli, joka kehittää kriittistä ajattelua. Tästä on hyötyä keskusteluissa ja neuvotteluissa. Ehkä myös sen rakkaimman kanssa... ;-)

J'aime