Ranskan matkalla tarvitset ehdottomasti ranskaa!

Olen itse viimeisen kymmenen vuoden aikana käynyt muutamia kertoja Pariisissa ja yhdellä reissulla tuli kierrettyä Ranskaa läpikotaisin. Ranska kuuluu ehdottomasti suosikkimaideni joukkoon, mitä matkakohteisiin tulee. Pariisin muoti, Cannesin eleganssi, eteläisen Ranskan tyylikkäät uimarannat ja Normandian rujolla tavalla kauniit rannikot, idylliset pienet maalaiskylät keskellä Ranskaa ja historiallisesti tärkeät kaupungit kuten Marseilles… Ranskassa on niin paljon nähtävää ja koettavaa! Aivan erityisesti voin suositella ostosten tekoa Ranskassa. Esimerkiksi upeita sisustustavaroita löytää ranskalaisilta kirppareilta ja pikkuputiikeistä löytää sellaistakin uniikkia ja edullista muotia, jota ei Zalandon kaltaisista suurista vaatekaupoista edes zalando alennuskoodi tarjoa.

Se on tullut harvinaisen selväksi näiden reissujen aikana, että ranskan kieli on todella hyödyllinen Ranskan alueella matkaillessa. Pelkällä englannilla saattaa pärjätä aivan kohtuullisesti Pariisin kaltaisessa suurkaupungissa, mutta sielläkin ranskantaitoiset pärjäävät aivan eri tavalla. Kuvittele vaikkapa tilanne, jossa olet shoppailemassa jollain lähiön kirpputorilla ja haluaisit tietää vähän enemmän pöydällä myynnissä olevasta esineestä ja mahdollisesti hiukan päästä tinkimäänkin. Ranskan kielellä asia hoituisi hetkessä, mutta mikäli sitä ei ole, joutuu laskimen ja paperin ja kynän kanssa säätämään aika pitkään, ennen kuin päästään jonkinlaiseen yhteisymmärrykseen.

Ranskan kielestä on aivan valtavasti apua kun maassa ajelee esimerkiksi road tripillä. Katujen varsilla saattaa olla kylttejä, jotka kutsuvat autoilijat sivupolulle tutustumaan jonkun perheen kotikutoiseen kahvilaan tai vaikkapa maalaismarkkinoille tai huutokauppaan. Koskaan ei tiedä, mitä matkoilla tulee vastaan, mutta huomattavasti helpommin pienet ihanat yllätykset löytyvät silloin kun hallussa ovat edes ranskan kielen alkeet!

Olen huomannut, että matkailijana saa myös paikallisilta arvostusta ja jossain määrin parempaa kohtelua, mikäli on vaivautunut opettelemaan paikallista kieltä. Tämä väite pätee myös Ranskassa, jossa englannin kielellä pärjää yllättävän huonosti kaupungeissakin. Suosittelen lämpimästi, että etsii itselleen sopivan ja edullisen kurssin, ja opettelee ranskaa edes muutama kuukausi ennen matkalle lähtöä! Tarjolla on monenlaisia ja eri hintaisia kursseja, ja jos on aikaisin liikkeellä, saattaa löytyä kursseja alennettuun hintaan! Tällöin rahaa säästyy matkalle, ja Ranskasta tunnetusti voi ostaa vaikka mitä kivaa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *