Pankit Ranskassa esimerkiksi lainaa ajatellen

Kun ihmisiä on riittävän kauan katsellut kulkemassa pitkin Champs-Élysées -bulevardia tai kun on itse päässyt nuuhkimaan huumaavan tuoksuisia laventelipensaita Provencen alueella, on moni täysin myyty. Jos lomailu Ranskassa ja ranskankielisessä ympäristössä on herättänyt kiinnostuksen maan kulttuuria kohtaan, saattaa ajatuksissa alkaa pyöriä mahdollisuus Ranskaan muuttamisesta vähän pysyvämminkin. Ranskalle harva maa vetää vertoja, kun puhe on ilmastosta, kulttuurista ja ruokakulttuurista.

Jos ajattelee muuttavansa Ranskaan hiukan pidemmäksikin aikaa, on yksi tärkeimmistä tehtävistä asioista talouden järjestäminen järkevästi. Saattaa olla ajankohtaista avata itselleen pankkitili ranskalaisessa pankissa, jotta pystyisi maksamaan vuokran, puhelinlaskun, sähkölaskun ja muut juoksevat kulut helposti paikalliselta tililtä. Oma pankkitili saattaakin olla tärkeä omistaa esimerkiksi silloin jos on kaavaillut käyttävänsä esimerkiksi pankin mobiilipalveluita tai jos ajatuksissa on käynyt ilmainen laina, sillä ilman ranskalaista pankkitiliä sellaisen saaminen on monin verroin hankalampaa.

Ranskassa on useita eri pankkeja, jotka tulevat kysymykseen silloin kun on ajatellut avata tilin tai anoa lainaa, oli kyse sitten korottomasta tai korollisesta lainasta. Kannattaa ensin tarkistaa suomalaisesta pankistaan esim. Pikaluotto.fi, josko se tekee yhteistyötä jonkun ranskalaisen pankkiketjun kanssa, sillä se saattaa tehdä kaikesta yksinkertaisempaa. Mikäli sinulla ei kuitenkaan ole mitään erityisiä tarpeita pankin suhteen, voi aivan hyvin valita minkä tahansa Ranskan yleisimmin käytetyistä pankeista, ja se voikin olla hyvä idea, koska niillä on useimmiten paremmat verkostot halki Ranskan. Ranskassa suurimpia pankkeja ovat BNP-Paribas, Société Générale, Britline eli Crédit Agricole (CA), Crédit Mutuel, Caisse d’Epargne (CE), Banque Populaire (BP), LCL, La Banque Postale, AXA Banque ja ING Direct. Esimerkiksi ING Direct on Ranskan suurin online-pankki, Crédit Agricole tunnetaan kattavasta englanninkielisestä palvelutarjonnastaan ja La Banque Postal monipuolisista palveluistaan, mutta lähes yksinomaan ranskankielisestä tarjonnastaan.

Pankki kannattaa valita huolella, sillä kuten Suomessakin, myös Ranskassa pankkien väillä on eroja sen suhteen, kuinka helposti niistä saa lainaa. Pankit ovat kuitenkin lähes poikkeuksetta avoinna 8.00 tai 9.00 alkaen aina klo 17.00 saakka maanantaista perjantaihin. Kannattaa myös totuttautua ajatukseen shekkien kirjoittelusta, sillä se on huomattavasti yleisempää Ranskassa vielä tänäkin päivänä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *