Kauniita sanoja ja lauseita ranskan kielellä

Ah, ranskan kieli. Sehän on ehdottomasti yksi maailman kauneimmista kielistä!

Kun ajattelet ranskan kieltä, millaisia mielikuvia ajatuksiin tulee? Jos niihin liittyy romanttisia kynttiläillallisia, uskomatonta taidetta, voimakasta rakkautta ja kauniita ympäristöjä, et ole ajatuksinesi yksin. Kaikki ovat joskus kuulleet, että Pariisia tituleerataan rakkauden kaupungiksi ja että ranska on romanttinen kieli, mutta mihin se perustuu? Ranskalaisissa ihmisissä on jotain tiettyä charmikkuutta, jollaista harvasta kansasta löytyy. Pettämätön tyylitaju, elegantti ruokakulttuuri, huippuviinejä, hurmaava korostus ja tietenkin ihastuttava kieli.

Seuraavaksi esitellään muutama yleisesti kauniina pidetty ranskankielinen sana ja lause, jotka kuulostavat omaan korvaani uskomattoman sulavilta ja pehmeiltä tai jollain tavalla sykähdyttävät muuten. Varoitan jo nyt, että tämä postaus saattaa aiheuttaa hengästymistä, joka on peräisin pelkästä ihastuksesta!

==Parapluie==
Tässä on sana, joka piristää kenen tahansa sadepäivän. Kun Ranskassa sataa, täytyy silloin varmistaa, että ulos lähdettäessä mukana on parapluie eli sateenvarjo! Parapluie on hauska ja suloinen sana, joka on mukava lausua ääneen. Tämän kauniin ranskankielisen sanan muodostavat sanat para + pluie, jossa para on suojaamiseen viittaava prefiksi ja pluie ranskankielinen sana sateelle. Siispä parapluie merkitsee sateensuojaa! Sitä voi käyttää lauseessa vaikkapa näin: Il va pleuvoir cet noit, donc apporte ton parapluie. Tänä iltana sataa, joten ota mukaan sateenvarjosi!

==Pamplemousse==
Ihanan syötävän söpö sana, joka tarkoittaa greippiä! Ehkä se ei ole se kaikkein yleisin sana, mutta ehdottomasti yksi suloisimmista. Kuvittele itsesi ranskalaisella aamutorilla tilaamassa “trois pamplemousses, s’il vout plaît!”

==Je t’aime==
Ehkä yksi kauneimmista tavoista kertoa toiselle ihmiselle rakkaudestaan. Se kuulostaa niin paljon pehmeämmältä kuin suomenkielinen vastine “minä rakastan sinua”. Ainakin itselleni tulisi kylmiä väreitä, jos joku kertoisi minulle että il m’aime!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *